Viktiga termer inom betting

Funderar du på att komma igång med sportbetting? Eller har du kanske redan börjat, men tycker att det är alldeles för svårt att förstå alla begrepp och termer som används? Oroa dig inte! Alla är vi nybörjare någon gång, men genom att kunna de termer som finns kommer ditt spelande att bli mycket roligare och lättare.

Att spela på sporter är väldigt roligt och något som många människor världen över underhåller sig med. Utbudet av spelsajter är stort och utbudet av sporter ännu större. Du kan välja och vraka mellan allt från fotboll till ishockey, innebandy till golf eller varför inte spela på din favorithäst i travet? Oavsett vilken sport som du väljer är termerna viktiga att ha kunskap och förståelse för. Här kommer du att få läsa om de absolut vanligaste ord och begrepp som du kommer att stöta på.

Bettingtermer

Bookie eller bookmaker – En bookie eller bookmaker kallas den person, i det här fallet spelbolag, som tar emot spelet. Det är alltså den valda spelsajten i fråga.

Favorit – Vill du testa att spela på favorit? Det betyder då att du spelar på det lag som har lägsta odds, vilket i sin tur betyder att de har störst chans att vinna.

Insats – Insatsen är de pengar som du lägger för att vara med och betta i ett spel. Det är alltså beloppet som du väljer att satsa.

Bettingbonus – En bettingbonus delas i många fall ut av nätcasinon eller bettingsajter som en typ av välkomsterbjudande till alla nya spelare. Bonusen kan användas på majoriteten av alla spel, men kom ihåg att läsa igenom villkor och regler innan.

Oavgjort – En match som slutar oavgjort betyder att inget av lagen vann, men inget av lagen förlorade heller. Båda lagen har således fått samma resultat och matchen är oavgjord.

Odds – Odds är det som du kommer att använda dig av när du lägger din insats i betting. Höga odds delas vanligtvis ut till lag som är lite mindre kända, medan populära lag har lägre odds. Ju bättre ett lag är, desto större chans har de att vinna (låga odds) och desto tveksammare lagen är, desto mindre är sannolikheten (höga odds). Höga odds ger dig dock större kontanta vinster om du lyckas pricka rätt.

Scorecast – Med scorecast behöver du som spelare försöka förutspå två olika händelser under ett och samma spel. Det kan till exempel vara så att du ska förutspå vem som är målskytt, vem som gör första målet eller vilket resultat som matchen kommer att avslutas med. Det här är dock ett spel som inte är rekommenderat för nybörjaren.

Underdog – Underdog kan förklaras som så att det är motsatsen till Favorit. Det betyder att en underdog är ett lag som inte förväntas ha en så stor chans att vinna. Eftersom sannolikheten för en vinst är mycket lägre så är också oddsen högre.

Övertid – Övertid kan ibland adderad till en match som har slutat oavgjort. Då lägger man till mer matchtid tills ett av lagen har vunnit. Övertid är vanligt i sporter som fotboll.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*