Oddsjämförelse – Så funkar det

Idag finns det en uppsjö av olika bettingsajter som erbjuder spel på oddset. Du kan betta på allt från toppfotboll till presidentvalet i USA. Alla events som du kan betta på har ett odds som talar om sannolikheten för att en utgång ska inträffa. Det talar också om hur mycket du får tillbaka på din satsning om du skulle vinna. Ju högre odds desto mer pengar får du tillbaka. Ett högre odds betyder dock att det är mindre chans att något inträffar, till exempel att det sämre laget vinner matchen. För att vara säker på att få ut så mycket som möjligt på dina spelkuponger bör du jämföra odds. Här förklarar vi vad det är för något i mer detalj.

Att jämföra odds

Alla spelbolag väljer själva vilket odds de vill sätta på en match. Som ett hypotetiskt exempel kan vi säga att spelbolag 1 ger 1,50 på att lag 1 ska vinna. Spelbolag 2 ger istället 1,70 på att lag 1 ska vinna. Om du sätter hundra kronor hos spelbolag 1 skulle du vinna 150 kronor medan spelbolag 2 ger dig 170 kronor för exakt samma utgång. Genom att jämföra odds maximerar du alltså dina vinstchanser.

Det finns i nuläget ett 100-tal spelbolag i Sverige med svensk licens. Även om inte alla dessa erbjuder odds är det ändå ett stort antal. Att sitta och kolla alla manuellt inför varje match är alltså inte hållbart, om du inte har en massa tid över det vill säga. Som tur är finns det flera sajter som är specialister på oddsjämförelse och gör jobbet åt dig. Du behöver bara välja vilken match du är intresserad av och sedan visar sajten oddsen hos utvalda spelbolag. De flesta sajter har flera olika sorteringsmöjligheter, till exempel efter sport, liga eller datum. En del ger också speltips med information om de båda lagen som spelar. Det är perfekt för dig som är nybörjare eller dig som inte har så stor koll på en viss liga eller sport.

1X2

De flesta sajter som sysslar med oddsjämförelse har riktat in sig på så kallad 1X2 betting. Det vill säga slutresultatet i matchen. Om du gillar att spela på andra utgångar som till exempel vem som blir första målskytt i en match eller under/över ett visst antal mål kan du inte räkna med att det finns en oddsjämförelse. I så fall rekommenderar vi att du väljer ut en 3-5 spelsajter som du gillar att spela på och jämför mellan dem.

Gör din egen spelkupong

En annan fördel när du besöker jämförelsesajter är att du ofta kan lägga till alla matcher på en spelkupong. Du kan till exempel lägga till din egen dubbel eller trippel. Då ser du direkt hur mycket du skulle kunna vinna på dina matcher. Du behöver inte ägna tid åt detta när du sätter in pengar på spelsajten där du ska spela. Du kan bara plocka ut dina matcher och lägga ditt bet.

Sist vill vi påminna om att oddsjämförelse gäller pre-match och inte live. När matchen väl har börjat kan du endast spela live med odds som ändras efter vad som händer i matchen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*